Categories
Без категория

БСП и останалите членове на левицата ще възобновят белодробната болница в Пловдив

Белодробна болница не трябва да бъде закрита – алармираха от БСП лява България

Днес имаше специален дебат във връзка със здравната политика в пловдивската болница организиран от Регионалната лекарска колегия. На него бяха поканени и представители на левицата в лицето на доц. д-р Георги Йорданов и проф. д-р Красимир Мурджев, които са кандидат-депутати от „БСП лява България“.

На този дебат бяха дискутирани куп проблеми със здравеопазването. Присъстващите стигнаха до няколко предложения, които съвсем скоро смятат да предложат на временния министър по здравеопазването. Основната им идея е парите от здравните вноски да бъде използвани единствено за здравеопазване, а не както е в момента тези средства да се използват по няколко различни направления. Второто предложение, което смятат да направят от Регионалната лекарска колегия е да бъде въведена регулация на болничното здравеопазване.

Всички присъстващи се обединиха около мнението, че общинския съвет в Пловдив трябва моментално да отмени решението си за закриване на Белодробна болница. Доктор Георги Йорданов и професор доктор Красимир Мурджев заявиха, че взетите решения на днешния дебат ще заемат основно място в тяхната бъдеща програма за здравеопазването на „БСП лява България“.

Остави твоят коментар

коментар(и)