Categories
Без категория

Британско списание: Бойко Борисов се завръща на власт, тежка зима очаква българите

Британските журналисти прогнозират нестабилен кабинет.

Едно от водещите британски издания „Икономист“ посвети специален материал на случващото се в България и по-специално върху съставянето на новото правителство. Материалът на британските журналисти започва със специалния доклад на ООН – „Световно щастие“, от който стана ясно, че българите сме най-нещастната нация в Европа. Родината ни заема незавидното 144-то място от общо 156 страни. Страни като Ирак, Афганистан и Зимбабве се намират пред нас в тази класация!

Британците предричат завръщане на Бойко Борисов на власт. За да запознаят своите читатели с образа на лидерът на ГЕРБ, те използваха думите – бивш борец, бодигард и шеф на полицията. Освен това отбелязаха и предишното му провалено управление, което беше свалено след масовите протести на българските граждани.

Също така не пропуснаха да отбележат най-ниската избирателна активност, която е регистрирана през последните 25 години. Те очакват Борисов да сформира коалиция на малцинството с някоя от останалите 5 по-малки партии, които съставят бъдещето правителство. Според тях ни очаква един доста нестабилен кабинет, който ще бъде 5-тия пореден за последните 18 месеца.

Остави твоят коментар

коментар(и)