Categories
Без категория

Борса за гласове в „Устово“. Повече от 200 роми живеят на един адрес!

Над 200 роми живеят на един и същ адрес в Смолянско.

Поредното скандално разкритие свързано с купуването на гласове беше направено в навечерието на Предсрочните избори. Вестник „24 часа“ разкри, че повече от 200 роми живеят на един адрес в смолянския квартал „Устово“.

Журналистически екип на вестника направи свое разследване по случая, което установи, че в края на града е пълно с „неугледни постройки“, в които никои не живее, освен, когато дойде време за избори. Тогава не само, че „собствениците им“ се завръщат, но заедно с тях идват и редица политици, които ги вербуват, за да гласуват за тях.

Интересен факт е, че в този район на квартала дори не се разкрива предизборна секция и ромите отиват да гласуват в кв.“Горно Влахово“.

„Идват, обещават ни много работи, дават ни по едно кебапче и си тръгват. Ако дадат пари, гласуваме. Очакваме ги до дни да дойдат, но вече все по-трудно се лъжем. Само по избори ни броят. Иначе никой не знае колко души сме“ – коментира възрастен ром пред 24 часа, който отказа каже името си и няма лична карта, поради което нямало да гласува.

Остави твоят коментар

коментар(и)