Categories
Без категория

Борисов: 800 млн лева влизат в икономиката благодарение на нас

Министър-председателя сподели, че са си свършили добре работата.

Лидерът на ГЕРБ и настоящ министър-председател на България заяви от трибуната на Народното събрание, че благодарение на неуморната работа, която е положил неговия екип и всички депутати в парламента, в икономиката на страната ще влязат 800 млн лева отпуснати от Европа.

Реклама:

Европейската комисия изпрати официално съобщение, че спрените преди 12 месеца плащания по програмата за „Околна среда“ ще бъдат моментално възстановени. Първото плащане, което е планирано да се случи ще бъде в размер на 240 милиона евро, 166 от тях ще бъдат преведени от Европейския кохезионен фонд, а останалите ще бъдат отпуснати от Европейския фонд за регионално развитие.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви, че в най-скоро време ще бъдат предприети специални мерки, с които ще бъде ускорено изпълнението на проектите и усвояването на средствата по тази програма. Тя благодари още на Европейската комисия, че е възстановила плащанията по програмата и по този начин е показала доверието си към управляващите в страната.

Остави твоят коментар

коментар(и)