Categories
Без категория

Борисов с нови обещания за Хемус – gp-gallery.com

Долни, мръсни гадове са онези, които твърдят, че съм спрял процедурата по търга за строежа на автомагистрала „Хемус“ заради външен натиск. Това обяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Прага, където е на среща на Вишеградската четворка, цитиран от БНТ. Той обясни, че официалната причина за спирането е липсата на пари и обяви, че още утре те ще бъдат осигурени от финансовия министър.
Още утре щяла да бъде открита нова процедура за тези 800 млн. лева и тя ще бъде наблюдавана от обществото и медиите, посочи Борисов.

„Официално или неофициално върху тази процедура имаше съмнения, че не е както трябва. Тя е абсолютно извършена законосъобразно, но когато витае в общественото пространство съмнение по сделка, която е около 800 млн. държавни пари, не бих си позволил да остане в обществото съмнение, че нещо неправилно сме извършили, затова разпоредих да я затворим. Веднага да се проведе нов търг, защото пари имаме, да бъде направен пред очите на всички медии, които каним да участват, за да може бързо да почнем двата ЛОТ-а и да ги завършим“, коментира Борисов.

Попитан дали старите участници ще могат да участват в новата процедура, Борисов заяви, че не забранява на който и да е да участва. „Всички участници са добре дошли, да спазват правилата и да участват. На въпрос какъв е рискът тези участници да съдят страната за спирането на процедурата Борисов заяви: „За това официално днес нямаме пари, утре имаме, така че по документи днес нямаме пари, но от утре ще имаме. Говорил съм с финансовия министър за утре да ги подсигури, когато върнем и пуснем новия търг – да бъде обезпечен“.

loading…