Categories
Без категория

Борисов прекратява поръчката за обновяване на Зимния дворец – gp-gallery.com

„Вече месец гръцката държава не се намесва по никакъв начин за затварянето на нашите граници и днес ще го кажа и на Съвета. Два пъти говоря с Ципрас и съм се опитал да запазя в максимален обем добрия тон, колегиалността. Позицията ни е не само вече много твърда, не става въпрос дори за средства и това, което губим. Това е целенасочено отношение към България, защото други пунктове не се затварят“, заяви в Брюксел премиерът Борисов.

По опорната точка за „огледалото“ не мога да говоря, винаги съм виждал себе си в огледалото. Когато след Лондон си дадох сметка, че дори може да витае съмнение върху моята честност и принципност, мисля, че реакциите са повече от ясни. Амбициите ми са да направим България пример и ще го направим. Използвам законосъобразни аргументи, целта и това, което виждат хората е политическа воля“, допълни министър-председателят.

„Нямам нужда да ме подкрепят, имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля и ако искат всички да ми обявят война, защото виждате – в огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще ви го докажа, ако някой още не се е убедил в това“, заяви пред медиите Борисов.

„Председателят на Европейската комисия заяви, че вярва в това, което правим. ЕК в самия доклад за мониторингов механизъм отчита, това което е направено-че се раздели съдийската колегия, прокурорската колегия, изборът на съдии от съдии и прокурори от прокурори, засиленото влияние на инспектората, конкурсното начало. Това, което сме направили е добре. За съжаление се оказа, че около една година не са готвени закони, това е голяма слабост на българското правителство. В момента се подготвят 5 изключително важни закона, между които този за тероризма, НПК, закона за съдебната власт. Аз исках февруари да са готови, а се оказа, че въобще не са работили по тях. Амбицирани сме, имам уверение от госпожа Захариева, че до април месец ще смогнем да ги направим“, допълни премиерът.

Той посочи, че очаква до края на март от ЕК да бъдат пратени наблюдаващи прокурори, които да помагат по механизма за сътрудничество. „Всичко, което е необходимо, се надявам до средата на тази година да се задвижи с пълна сила“, посочи Борисов.

Утре ще бъде спряна и обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София за 35 милиона лева, съобщил още в Брюксел премиерът, цитиран от БНТ.

Борисов казал, че прави това, за да покаже, че има политическа воля и че не се влияе от външни намеси.

Справка в Агенцията за обществени поръчки показва, че друг търг за обновяване на спортния дворец вече е бил прекратяван през 2014 година с мотива за завишена стойност.

loading…