Categories
Без категория

Борисов: Преди имаше бунище и животни, сега Бизнес парк и метро

„Преди тук имаше магарета и септични ями“, заяви Борисов.

Премиерът на България направи поредното си култово изказване при откриването на метрото до Бизнес паркът в Младост. Борисов заяви, че до 1989 година са били направени едва 4 километра метро, а от както ГЕРБ е на власт са построени цели 63 километра. След което се прекръсти и добави, че Бог трябва да поживи Юнкер, който е отпуснал евросредствата за реализирането на проекта.

Лидерът на ГЕРБ се върна назад във времето и си спомни, че преди да бъде изграден Бизнес паркът, на това място е имало септични ями, магарета и едно дърво, под което двамата с Росен Плевнелиев са се скрили на сянка. „А сега вижте – 40 км тунели с мрамор и влакове. Знаете ли как се строи това?“ – попита Борисов.

Преди да даде възможност на президентът на България да изкаже своята реч, Бойко Борисов похвали шефа на метрополитена Стоян Братоев и заяви, че, ако това се е било случило преди 1989 година, е щяло да има поне 30 героя на социалистическия труд – монтажисти, кофражисти, багеристи. След което „неволно“ разкри, че Плевнелиев е разписал указ за връчването на орден на Братоев.