Categories
Без категория

Борисов: Номер 1 сме по усвояване на европроекти

„Европа ни има пълно доверие“, заяви Борисов.

Министър-председателят на България даде специално изявление от Варна, където е на посещение относно откриването на центърът за онкоболни и лъчетерапия. Той обеща, че до 2 години варненци ще усетят разликата за живеене от инвестициите, които се правят в момента и по-специално за инфраструктурата, която се изгражда от държавата.

След което Бойко Борисов подхвана любимата си тема за еврофондовете и заяви, че България е лидер в класацията за усвояване на евросредства. Според статистиката сме допуснали едва 1,5 % грешки при усвояването на евросредствата от допустими 2 %, което е много добър показател за работата на правителството. Премиерът сподели, че до края на годината ще бъдат разплатени 6 милиарда евро по оперативни програми.

Той посочи, че ако не е била „грешката“, която сме допуснали с експеримента „Орешарски“, която по думите ни „върна“ с 3,6 милиарда лева назад заради КТБ, сега щяхме да коментираме стартирането и ремонтирането на поне три магистрали. След което добави, че разликата в управлението на ГЕРБ се усеща във всяка една точка на страната и даде за пример София, където преди е имало 45 закрити и приватизирани детски градини, а след мандата на Борисов и Фандъкова имаме над 100 нови такива!