Categories
Без категория

Борисов: Не съм настроен оптимистично за кабинет с Реформаторския блок

Бойко Борисов смята, че до сряда трябва да има кабинет.

Лидерът на ГЕРБ коментира продължаващите преговори с Реформаторския блок. Първото нещо, което сподели Борисов по този въпрос е разочарованието си от несериозността, която проявяват Реформаторския блок. Той разказа за случка от вчера, в която е потърсил Радан Кънев по телефона, за да обсъдят като бъдещи партньори казуса с КТБ. В отговор на неговата покана, неофициалния лидер на Реформаторите е заявил, че не знае къде се намира Меглена Кунева и няма как да бъде проведена срещата.

По повод идеята за кабинет на малцинството: ГЕРБ, Реформаторския блок и широка подкрепа от страна на Патриотичния фронт и АБВ, Борисов заяви, че все още не е зачеркнал напълно тази възможност, но постави краен срок за отговор от страна на двете партии до понеделник. Той добави още, че ако до сряда не бъде постигнато споразумение, ГЕРБ ще върне мандата и вероятно ще се стигне до нови избори.

Бойко Борисов категорично отхвърли възможността ГЕРБ да управлява самостоятелно с неофициална подкрепа от страна на останалите партии. Той определи този вариант като катастрофа за държавата.

коментар(и)