Categories
Без категория

Борисов не смята, че е сбъркал със съставът на правителството

Премиерът е доволен от постигнатото до момента.

Министър-председателят говори пред софийска агенция и заяви, че като се върне назад във времето и погледне върху това, което е направено днес, то той не е допуснал грешка, че е съставил правителство. Борисов изрази благодарността си на партиите, които са подкрепили вторият кабинет на ГЕРБ и добави, че от партийна гледна точка не е било изгодно за тях да направят кабинет, тъй като са били с много по-голям резултат от останалите политически сили, но той е недостатъчен за сформирането на еднолично правителство.

Според премиера по някои теми трябва да се сформира много по-голямо мнозинство, тъй като обществото остава с грешни впечатления и не вярват, че е взето правилното решение. Бойко Борисов посочи още, че партиите, които са в опозиция са показали политическа и обществена зрялост в моментите, когато кабинетът е имал нужда от по-голяма подкрепа.

След което лидерът на ГЕРБ отново добави, че не съжалява затова, че е влязъл в коалиция с Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ и вярва, че заедно ще продължат да ръководят стабилно държавата.