Categories
Без категория

Борисов: Не е културно Искров да седи в БСП след този запис

„Не е културно Искров да продължава да бъде гуверньор в БНБ“, заяви Борисов.

Според премиера на България не е етично и културно Иван Искров да продължава да бъде управител на Българската национална банка след изтичането на скандалният запис, на който той заедно с Цветан Василев празнуват именният ден на съпругата на банкерът във видимо нетрезво състояние и изпълняват една от най-емблематичните български песни.

Борисов обясни, че до 30 май трябва да се сключи договор с авторитетна международна фирма, която да се заеме с разследването на парите от КТБ. Министър-председателят разкри, че с финансовият министър Горанов са се свързали 11 фирми, които са проявили интерес към случая. На 18 май ще бъдат поканени на разговор одобрените фирми от страна на Фонда, който трябва да вземе решение до 21-ви същия месец, а договорът трябва да бъде сключен до края на месеца.

От своя страна пък реформаторът Мартин Димитров поиска да бъдат изкарани наяве имената на замесените в аферата КТБ. Борисов обаче, не даде категоричен отговор дали това ще бъде направено, когато приключи разследването.