Categories
Без категория

Борисов: Наляхме 8 милиарда лева в здравеопазването

„Поднасяш им магистрали, а те пак са недоволни“, заяви премиерът.

Премиерът присъства на форума „Здравната реформа: Бизнес диагноза“, за да изкаже своето становище относно здравеопазването, реформите и проблемите в него. Той посъветва опозицията и критиците да направят една „проста сметчица“, която ще им покаже, че към днешна дата вторият кабинет Борисов е налял над 8 милиарда лева в тази сфера. За сравнение при миналият кабинет са били едва 900 милиона лева.

Лидерът на ГЕРБ разкри, че е имал контакт с една своя позната, която получавала по 40 000 лева от държавата за закупуването на скъпоструващо и животоспасяващо лекарство. Борисов използва за пример тази история и посочи, че дори да не си милионер можеш да си осигуриш тези медикаменти, тъй като държавата ги плаща. След което иронично заяви, че тази жена е недоволна от здравеопазването в България.

Бойко Борисов продължи с упреците към народа и посочи, че на тях винаги нещо не им харесва, когато ги питаш. Премиерът заяви, че се намират кусури дори на направените автомагистрали. Той сподели, че на всяко едно от министерствата ще бъде орязан бюджета с 10 %, за да се плати сметката в здравеопазването.

коментар(и)