Categories
Без категория

Борисов иска подобряване на стокообменът с Виетнам

Борисов очаква по-висок стокообмен между двете страни.

След края на срещата с виетнамският министър-председател Нгуен Тан Зунг, Борисов сподели, че стокообменът между двете страни трябва да бъде значително подобрен. Българският премиер посочи, че е поставил задача на своите министри да се погрижат за това, защото предвид посещенията във Виетнам, 100 милиона лева за стокообмен не са задоволителна цифра.

При посещението на виетнамският премиер беше подписано споразумение в областта на правосъдието, борбата с престъпността, както и меморандум за сътрудничество и приятелство между двете страни. Бойко Борисов сподели, че се надява конфликтът между Виетнам и Китай в Южно море да бъде решен по мирен начин. Също така изрази надежда, че азиатската страна ще бъде призната за държава със собствена пазарна икономика и виетнамците могат да разчитат затова на подкрепа от българска страна.

Тан Зунг пък разкри, че са постигнати договорки в сферата на търговията и икономиката, които ще доведат до по-ползотворно сътрудничество между двете страни. Виетнамският премиер уточни още, че ще си сътрудничим и в областта на туризма, образованието, културата и отбраната.