Categories
Без категория

Борисов: Известни хора ще изгорят за контрабанда

„Борисов се радва, че не ни сравняват с Гърция“.

Премиерът на България присъства на срещата „За икономика на светло”, на която обяви, че много скоро ще има заловени известни лица за контрабанда. Борисов посочи, че сред задържаните в момента има данъчни и митничари, които им „споделяли“ много, а това е хубаво за разкриването на контрабандните схеми. Лидерът на ГЕРБ разкри, че за миналата година са регистрирани над 1 милиард лева, които са отишли в ръцете на контрабандистите.

Бойко Борисов заяви, че ще се опита да направи всичко възможно, за да може борбата с корупцията и контрабандата да стане държавна политика. Той разкри и каква е целта пред управляващите до края на годината, а тя е да намалят с поне 1/3 от това, в което е в момента сивата икономика.

Министър-председателят не е съгласен с постоянните сравнения с Румъния, която винаги я дават за пример, когато стане дума за „борба с корупцията“. Борисов не може да си обясни защо това е така, след като северните ни съседи усвояват с 15 % по-малко от еврофондовете сравнение с нас, а в класациите за сивата икономика румънците са след България.

коментар(и)