Categories
Без категория

Борисов: Довечера ще бъдат повдигнати обвинения на заловените митничари

„Довечера ще им бъде повдигнато обвинение на заловените“, заяви Борисов.

Министър-председателят обеща, че довечера след 19 часът ще бъдат повдигнати обвинения на митничарите, които бяха задържани и уличени в контрабанден внос на цигари. Той посочи, че от 28 февруари до задържането им са били прекарани близо 15 камиона с контрабандни цигари, 4, от които са задържани от полицията.

Бойко Борисов разкри, че разследващите органи са работили по този случай близо 2 месеца и са с основен принос за попълването на дупката в хазната. Премиерът сподели, че един от митничарите на ГКПП Капитан Андреево винаги е бил отпуска или болнични, когато е трябвало да премине контрабандата. Освен него са задържани още 22-ма души, които са уличени за в участие в схемата.

Борисов сподели, че, ако до края на годината страната ни успее да събере повече приходи, с които да запълни дупката в хазната, е възможно да се стигне до дискусии в парламента, на които да се реши как и къде да бъдат инвестирани събраните пари. Той посочи, че оправянето на 30 километра път между Пазарджик и Пловдив ще бъдат нужни поне 100 милиона лева.