Categories
Без категория

Борисов: Гледаме в перспектива

„Борим се с корупцията“, заяви Борисов пред МВФ.

Премиерът на България присъства на специална среща с с представители на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната, която се състоя в сградата на Министерски съвет. На нея беше още и финансовият министър Владислав Горанов. МВФ пък беше представена от Лаура Тък, която е вицепрезидент на Световната банка за Европа и Азия; директорът на Банката за Европа – Мамта Мурти и директорът на МВФ за Европа – Пол Томпсън.

Пред тях Борисов разкри какви са целите на настоящото правителство. Той посочи, че ще се търси финансова стабилност в държавата, борба с корупцията и осъществяването на ключови за страната реформи в почти всеки един сектор.

Министър-председателят уточни, че през последната половин година кабинетът е работил за разрешаването на неотложни проблеми. От сега нататък обаче, той започва да гледа в перспектива, която включва осъществяването на пенсионната реформа, промените в съдебната система, здравеопазването и образованието. Бойко Борисов не пропусна да подчертае добрата работа на митниците, които са осигурили 1,2 милиарда лева излишък в бюджета.