Categories
Без категория

Борисов: Възможно е да предложим правителство на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ ще свика среща на партията в понеделник.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че заедно с неговите съпартийци обмислят идеята да бъде предложено правителство на партията-победител, което да управлява еднозначно и да разчита на подкрепа от останалите партии при вземането на важни за страната решения. Той добави, че в понеделник ще бъде свикана специална среща на герберистите, на която ще присъстват всички „знакови лица“ от партията – от евродепутати до кметове на общини. На нея те ще бъдат информирани за преговорите и ще се вземе решение как да действат оттук-нататък.

Специално за вестник Преса, Борисов съобщи, че ще даде още един шанс на Реформаторския блок. Той не е останал доволен от седем часовите преговори, които проведоха двете страни и сподели, че ако на втория кръг преговори, в който ще участва и той, не настъпи някаква промяна в поведението на реформаторите, ГЕРБ ще откаже коалиция с тях и е много вероятно да се стигне до нови избори.

Той добави още, че Реформаторите искат такива неща, които биха могли да предизвикат сериозен етнически конфликт в България, което определи като несериозно и дори опасно за страната.

Остави твоят коментар

коментар(и)