Categories
Без категория

Бойко Борисов твърди, че няма банкова криза в България

Премиерът посочи, че единственият проблем е избирането на управител на БНБ.

Премиерът на България заяви от парламентарната трибуна, че банкова криза няма и единственият проблем в системата е избирането на нов гуверньор на БНБ. Борисов посочи, че темата в Народното събрание винаги е била „Дайте пари“, а не се взима предвид, че кабинета се старае да бъде дисциплиниран във финансово отношение и избягва излишните харчове, които биха могли много лесно да ни вкарат в положението на съседна Гърция.

За пореден път лидерът на ГЕРБ отбеляза, че еврофондовете работят. Освен това са изплатени всички дължими суми на земеделците. Той отчете, че това се е случило благодарение на политическата воля на всички партии в парламента.

Бойко Борисов сподели, че българският народ вижда, че към днешна дата са изплатени над 3 милиарда лева от страна на Фондът за гарантираните влогове. Относно парите, които трябваше да бъдат преведени под формата на помощи на българските граждани в Украйна, премиерът посочи, че не е запознат с това и след края на заседанието ще провери дали транзакцията е извършена, но гарантира, че със сигурност ще бъдат преведени.

Остави твоят коментар

коментар(и)