Categories
Без категория

Бойко Борисов разпореди проверка на маслата

„На митниците трябва да бъдат мнителни при вноса на масла“, заяви Борисов.

По време на вчерашното заседание на Министерски съвет, премиерът Бойко Борисов е наредил да започнат проверки на маслата, които се внасят. Той предупреди митниците да подхождат с особено внимание към вноса на маслата, които остават с нулева акцизна ставка. Според министър-председателят на България има вероятност търговците да започнат да смесват горивото на автомобилите с въпросните масла, за да избегнат акциза.

Бойко Борисов разясни още, че всички институции трябва да започнат да си купуват горивото на цената, на която е с акцизите и митата. Това ще позволи на държавната хазна да увеличи приходите си и впоследствие ще има пари за училищата, болниците, армията и всички останали национални предприятия.

Лидерът на ГЕРБ добави, че няма да има компромиси с горивата и ще бъдат налагани сурови санкции на нарушителите. От гледна точка на екологията, това също е добре, тъй като оцветителите, които се използват при смесването на горивата оказват негативно влияние върху околната среда, посочи Борисов.

коментар(и)