Categories
Без категория

Бойко Борисов обяви за скандално писмото на инвеститорите от КТБ

Борисов се изказа остро за БНБ.

Лидерът на ГЕРБ определи за изключително нагло писмото, което изпратиха инвеститорите от КТБ до политическите сили в 43-тото Народно събрание. Бойко Борисов призова да бъде определен някакъв срок, в който хората с нерегламентирани влогове биха могли да си вземат парите от КТБ.

Както знаете на днешното заседание в парламента се обсъждаше ситуацията с КТБ. То продължи над 4 часа. В него взе участие и гуверньорът на БНБ Иван Искров, който изнесе презентация пред народните представители относно работата на Народната банка по случая КТБ. Той съобщи и за получената оферта от страна на Оманския фонд.

Повод за ожесточена дискусия се оказа докладът на БНБ за банковото дружество на Цветан Василев. Първи изказа своето мнение Бойко Борисов, който остро атакува Иван Искров. Според него гуверньорът на БНБ иска да прехвърли отговорността за случилото се върху народните представители. Освен това го обвини в излишно губене на време, тъй като според Закона за кредитните институции БНБ трябва да приложи план за преструктуриране на всяка банка в подобно положение, а такъв до момента няма.

коментар(и)