Categories
Без категория

Бойко Борисов и Михаил Миков ще бъдат депутати от София

Целта на двамата е да освободят райони за други депутати.

Лидерите на двете най-големи партии в бъдещето 43-то правителство избраха да представляват своите съмишленици от София. Техният избор не е случаен или плод на някакъв „каприз“. По този начин те ще освободят места за своите съпартийци, които ще заемат депутатските си места в бъдещия парламент.

На изборите Борисов беше излъчен като кандидат от Пловдив, но в правителството ще защитава интересите на софиянци, на които беше кмет в продължение на няколко години. С тази „врътка“, той ще освободи един мандат от Пловдив, който ще бъде зает от Димитър Лазаров. Михаил Миков пък спечели мястото си в парламента от Видин, но ще го отстъпи в полза на Филип Попов. Интересното в случая е, че до момента Миков винаги е влизал в парламента от Видинския район, в който е израснал, но сега ще му се наложи да наруши тази традиция.

Десетки депутати от всички партии трябваше да подадат своите заявления в ЦИК за това от кой район ще влязат в парламента. Крайният срок беше късно снощи и вероятно в понеделник ще разберем официално кой депутат кой район ще защитава!

Остави твоят коментар

коментар(и)