Categories
Без категория

БНБ обмисля преструктуриране на КТБ

Днес беше проведена среща с евентуални инвеститори.

Днес се срещнаха представители на Българска народна банка и такива на ЕПИК, на Фонда на генералния резерв на Султаната на Оман и финансовата компания Гемкорп. На пръв поглед прави впечатление присъствието на финансовата компания, която според агенция Ройтерс е собственост на българина Атанас Бостанджиев, който преди време изпълняваше длъжността на изпълнителен директор в руската „ВТБ Капитал“.

Инвеститорите са заявили пред БНБ, че са провели разговори с участници от всички партии от бъдещия парламент, на които са били обсъдени възможностите да бъдат отпуснати държавни пари за преструктурирането на банката. От своя страна пък БНБ е поставила условие да бъдат показани гаранции и доказателства, че инвеститорите разполагат със средствата и инструментите, които ще бъдат използвани за целта.

Официални планове за преструктурирането на КТБ обаче, все още няма! Към момента има само разговори между тристранния консорциум и БНБ. Инвеститорите са поискали достъп до докладите и анализите КТБ от страна на одиторската фирма.

Остави твоят коментар

коментар(и)