Categories
Без категория

Близнашки: Очаквам в най-скоро време да бъде съставен кабинет

Той смята, че нови избори ще бъдат пагубни за страната.

Временният министър-председател на България Георги Близнашки даде специално интервю пред Диана Найденова за Нова Телевизия. В него той коментира политическата ситуация към момента и преговорите, които се проведоха между партиите през тази седмица.

Близнашки отсече, че държавата се нуждае час по-скоро от ново правителство. Той вижда себе си още 2-3 седмици на тази длъжност. Също така добави, че провеждането на нови избори ще бъде пагубно за страната. Близнашки смята, че партиите трябва да загърбят различията си в името на държавата и да съставят стабилен кабинет, който да управлява през следващите 4 години. Той отправи индиректно и сериозни критики към Реформаторите. Според него те умишлено поставят неизпълними условия на своите коалиционни партньори.

Освен това коментира работата на служебното правителство. Според него то се е справило добре и е успяло да създаде условия за провеждането на нормални избори. Също така смята, че прекалено се преекспонира с уволненията, които бяха извършени в администрацията. Той сподели, че са уволнени не повече от 100-150 човека, които са били уличени в корупционни схеми.

Остави твоят коментар

коментар(и)