Categories
Без категория

БГ отличнички с овации на модната седмица – gp-gallery.com

Софийската модна седмица, която стартира на 22 март в „Маринела“, ще представи колекции на водещи родни дизайнери. На втората вечер овациите ще бъдат за творенията на Нели Колева и Жени Живкова.

Двете първи дами отново ще заложат на зрелищни тоалети от авангардни тъкани, решени в нашумелите силуети, цветове и дължини за сезона. Двете вече няколко години гастролират на изложенията в Париж, където определено успяват да впечатлят както критиците, така и конкуренцията. Сред екстравагантните автори са Мариела Гемишева и Николай Божилов, Марияна Папаличева и Николета Радукова. Нина Ноштдал е специален гост на галата – дамата ще пристигне у нас с репортери с камери на голяма английска телевизия заради Sofia fashion week. На 26 март десертът ще е с шоу с прически.

Публиката ще види още луксозно дамско бельо, бански костюми, аксесоари, детски одежди, подписани от Диана Найденова в дует с дъщеря й Ани. Млади артисти ще представи професор Любомир Стойков – момчета и момичета, които учат в Художествената академия, НБУ, Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград и Варненския „Черноризец Храбър“.