Categories
Без категория

Атака заподозря намеса на САЩ в сблъсъците между българи и цигани

Той заподозря американска намеса зад етническият конфликт, който е на път да избухне.

Лидерът на Атака за пореден път обвини САЩ за проблемите на България. Според него американците стоят зад подклаждането на етническото напрежение в страната през последните няколко дни. Той заподозря, че причината, поради която го правят сънародниците на Обама е, за да се отклони вниманието от вкарването на тежката американска военна техника в България и да се оправдае нейното присъствие.

Сидеров припомни, че президентът на САЩ е обявил преди няколко дни, че Венецуела застрашава националната сигурност на страната му и иронично заяви, че Барак Обама иска да ни пази от латиноамериканската страна. След което добави, че всъщност ще ни пази от Русия, а това ще ни вкара в „черният списък“ на източната страна и допълнително ще влоши отношенията между двете страни.

Депутатът припомни, че преди няколко месеца е алармирал своите сънародници, че американците подготвят избухването на етнически конфликт и за огромно съжаление подозренията му са се оказали верни. Сидеров посъветва Борисов да отправи призивът си за „етническият огън“ към американското посолство.

коментар(и)