Categories
Без категория

Архив на етикетите: Цветан Василев

Начало » Архив на етикетите: Цветан Василев

Преди броени минути беше публикуван списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка в Търговският регистър. В него присъстват изключително любопитни имена. Както се и очакваше най-големият кредитор на фалиралата банка е Фондът за гарантираните влогове, който е изплатил 3 647 600 хил. лева на 109 230 вложители в периода от 4 декември 2014 г. до 17 ч. на 17 август … Виж още »

Това твърди в днешният си брой вестник „Уикенд“. Според тяхна информация зад политическите амбиции на Слави Трифонов стоят парите на ловешкият бизнесмен и неговият приятел Цветан Василев. Според непотвърдени данни шоумен номер 1 в България смята да се кандидатира за президент на следващите избори, които ще се проведат през 2016 година. Идеята на Гриша Ганчев и Цветан Василев обаче, е … Виж още »

Председателят на парламентарната комисия за КТБ гостува в сутрешният блок на БТВ, за да коментира докладът, който беше публикуван относно ситуацията с КТБ. Десислава Атанасов посочи, че според получените данни и факти, е нямало вариант при който банката да бъде спасена. Тя посочи, че по този начин комисията е оборила твърдението на управителят на БНБ в оставка Иван Искров, че … Виж още »

Главният прокурор на България обеща в ефира на БТВ, че собственикът на фалиралата КТБ ще бъде изправен пред съдът и срещу него ще му бъдат повдигнати няколко обвинения за източване и умишлено банкрутиране на дружеството. Сотир Цацаров заяви още, че няма да има нито едно скрито име и истината ще бъде показана такава, каквато е! Той добави още, че уважава … Виж още »

Според главният прокурор на България собственикът на фалиралата Корпоративна търговска банка може да бъде съден задочно. Преди да се случи това обаче, той подчерта, че до края на месеца ще бъде възложено изготвянето на експертиза, в която ще участват и международни експерти. Тя трябва да покаже по  какъв начин е работила КТБ. Сотир Цацаров посочи, че не е запознат с … Виж още »

Според журналистическо разследване на вестник „Монитор“ бившият служебен министър на вътрешните работи и настоящ шеф на военното разузнаване Йордан Бакалов е опъвал чадър върху приближените до банкерът Цветан Василев полицаи. Сред доверените лица на собственикът на КТБ се спрягат имената на Цветлин Йовчев шеф на антитерора в ГДБОП Цоновски, дясната му ръка Монов, шефът на Инспектората на МВР Николай Гешев … Виж още »

Това заяви депутатът от Реформаторския блок относно действията на Цветан Василев по време на управлението му на Корпоративна търговска банка. Според него са ходили депутати, които е трябвало да го контролират, но в действителност това не се е случвало, а банкерът си е стоял като падишах в офиса и е посрещал знатните си гости. Мартин Димитров смята, че не е … Виж още »

Арменският банкер се засегна от обръщението на водещата на предаването „Лице в лице“ по bTV, която го нарече „колега на Цветан Василев“. Явно думите й са го накърнили доста, тъй като Левон Хампарцумян изпадна в доста широки размисли, чрез които искаше да обясни разликата между него и вече „бившият банкер“. Той разкри, че през годините също се е срещал с … Виж още »

Това обяви Константин Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия. Той отхвърли думите на водещия Николаев, който запита дали по този начин собственикът на КТБ „рекетира“ определени хора да направят или да не направят някои неща. Адвокатът разкри, че целта на видеото е била да се „напомни“ на Искров, че той самият е искал да си ходи от БНБ. Защитникът … Виж още »

Малко по-рано днес в следствието беше привикана като свидетел по досъдебното разследване госпожа Антоанета Василева. Тя прекара над 2 часа в сградата, за да даде своите показания относно повдигнатото обвинение за пране на пари срещу нейния съпруг, който се укрива в Сърбия и към момента не желае да се връща в България. Относно жилището в Швейцария, с което разполага семейството, … Виж още »