Categories
Без категория

Архив на етикетите: Росен Плевнелиев

Начало » Архив на етикетите: Росен Плевнелиев

Професорът по конституционно право продължава да обикаля родният ефир като цветарка и да обяснява защо е приел предложението на ДПС да бъде неин консултант в комисията, която ще разглежда промените в Конституцията. Близнашки гостува в сутрешният блок на БТВ, където разкри кой и по какъв начин е бил поканен от Движението за права и свободи. Бившият служебен премиер посочи, че … Виж още »

Това обяви президентът на България от военният полигон „Ново село“. Плевнелиев посочи, че военната техника, която пристига в страната ще бъде използвана само, за да се защитим и да бъдем боеспособни. Държавният глава и върховнокомандващ на военните сили сподели, че няма да нападаме никого и няма място за истерия. Росен Плевнелиев обясни, че всяко едно решение в НАТО се взима … Виж още »

По време на участието си на 38-то Консултативно съвещание на държавите по Договора за Антарктика, президентът на България намери време да коментира предстоящите местни избори и възможността заедно с тях да бъде проведено национално допитване. В тази връзка Плевнелиев разкри, че е срещнал сериозна подкрепа от страна на останалите политически сили относно осъществяването на референдумът. Държавният глава сподели, че се … Виж още »

Днес и утре президентът на България ще бъде на официално посещение в Хърватия. Целта на визитата му е да бъдат обсъдени перспективите за двустранния търговски обмен и туризма, позициите на двете страни в Европейския съюз, възможностите за диверсификация на енергийните доставки и сътрудничеството в информационните и телекомуникационните технологии. Това ще бъде основните въпроси, които ще бъдат обсъдени между Плевнелиев и … Виж още »

Вестник „Преса“ поиска информация за заплатата на президента на България според закона за достъп до обществена информация, подписан от главния секретар Росен Кожухаров. В отговор от „Дондуков 2″ са посочили, че Росен Плевнелиев взима 5722 лева заплата и още 2121,60 лева надбавки за трудов стаж и професионален опит. По този начин държавния глава взима два пъти повече от един депутат, … Виж още »

В ефира на „Дарик Радио“ президентът на България заяви, че няма да налага вето на гласуваните в петък пенсионни реформи и ще даде време на управляващите сами да се справят с проблема. Росен Плевнелиев сподели, че до края на март 2015 година ще бъде направен отворен дебат по въпроса, който да запознае в детайли хората с приетите промени за осигуряване. … Виж още »

Росен Плевнелиев направи любопитно изказване при посещението си в Белене по повод представянето на първия в страната паметник посветен на покойния папа Йоан Павел II. Той призова комунизмът да бъде описан в учебниците по обективен начин и да бъдат детайлно описани неговите предимства и недостатъци. Президентът на България смята, че българските деца трябва да имат реална представа за това, което … Виж още »

Малко по-рано през деня президентът на Република България Росен Плевнелиев официално връчи мандат за образуване на кабинет в ръцете на Бойко Борисов. Президентът призова ГЕРБ да състави стабилно правителство, което да управлява през следващите 4 години. Бойко Борисов обаче, побърза да уточни, че днес ще бъдат проведени още няколко консултации с останалите партии и едва след това ще стане ясно … Виж още »

Росен Плевнелиев сподели своето мнение относно проекта „Южен поток“. Според него, ако той бъде реализиран ще се осигури независимост на България и ще се гарантира доставка на газ за цяла Европа. По този начин страната ни няма да бъде зависима от една тръба, както е в момента. Днес президентът ни беше едно от официалните лица по случай церемонията, относно стартирането … Виж още »

Ваньо Танов, който беше шеф на агенция „Митници“ по времето на управлението на ГЕРБ, отново бе назначен на този пост, след уволнението на Павел Тонев. Новината бе съобщена от служебният финансов министър – Румен Порожанов, а причината била неизпълнението на предвидените приходи, като агенцията изоставя с 1 млрд. лв. Ваньо Танов от своя страна веднага прие предложението, като заяви пред … Виж още »