Categories
Без категория

Архив на етикетите: НАТО

Начало » Архив на етикетите: НАТО

Повече от 30 бойни и спомагателни кораби и ще участват във военното учение „Бриз 2015″, което ще се проведе днес в морето край Варна. Ще се разиграват различни бойни ситуации, в които ще се включат повече от 1700 души личен състав от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, САЩ, Турция, както и Първа постоянната група кораби на НАТО и Втора … Виж още »

Това обяви президентът на България от военният полигон „Ново село“. Плевнелиев посочи, че военната техника, която пристига в страната ще бъде използвана само, за да се защитим и да бъдем боеспособни. Държавният глава и върховнокомандващ на военните сили сподели, че няма да нападаме никого и няма място за истерия. Росен Плевнелиев обясни, че всяко едно решение в НАТО се взима … Виж още »

Независимият депутат беше поканен в студиото на Нова заедно с режисьорът Евгений Михайлов, за да коментират ситуацията с разполагането на американската военна техника на територията на България. Според основателят на новоизлюпената партия „Българска пролет“ с действията си НАТО показва агресия срещу Русия, която не е добра за България. Евгений Михайлов пък беше на коренно различно мнение и зададе контравъпроси на … Виж още »

На днешното заседание в парламента беше одобрено споразумението за изграждане на втори център на НАТО. Той ще бъде разположен в Горна Малина. Решението беше подкрепено с мнозинство от ГЕРБ, Реформаторския блок и ДПС. Срещу него гласуваха всички представители на Атака и 10 депутати от БСП. Споразумението беше одобрено на първо и второ гласуване по ускорената процедура. След като беше взето … Виж още »

Повече от половината от населението на Украйна иска членуване в НАТО. Искането трябва да се отправи веднага, смятат гражданите на размирната зона. Информацията идва от социологически проучвания, който са се водели в последните месеци. В проценти, 52 на 100 желаят да членуват в НАТО, а 32 на 100 са гласували против. Голяма част от населението на Украйна вижда Русия като … Виж още »