Categories
Без категория

Архив на етикетите: КТБ

Начало » Архив на етикетите: КТБ

Това заяви изпълнителният директор на Българската агенция за кредитен рейтинг Христо Михайловски в ефира на БНТ. Той обясни, че законът в момента е променен по такъв начин, че първо Фондът за гарантираните вземания да си върне парите, след което всички останали кредитори. Финансовият експерт посочи, че като най-голям кредитор с 3,6 милиарда лева, първо фондът трябва да бъде обезпечен, а … Виж още »

Преди броени минути беше публикуван списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка в Търговският регистър. В него присъстват изключително любопитни имена. Както се и очакваше най-големият кредитор на фалиралата банка е Фондът за гарантираните влогове, който е изплатил 3 647 600 хил. лева на 109 230 вложители в периода от 4 декември 2014 г. до 17 ч. на 17 август … Виж още »

В днешният си брой вестник Телеграф информира своите читатели, че средно по 24 души на ден си теглят парите от фалиралата банка КТБ. Тяхната информация се позовава на ежедневната справка на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, който изплаща гарантираните депозити до 196 000 лева. От отчета, който е публикуван ясно се вижда, че само за изминалата седмица са … Виж още »

В днешния си брой вестник „Монитор“ информира, че година след затварянето си, КТБ е започнала да събира парите от клоновете си в страната. Това е станало ясно след седмичният доклад, който е бил представен от синдиците Росен Ангелчев и Лазар Илиев, които следят какво се случва в трезора на банката. От доклада става ясно, че миналата седмица е била издадена … Виж още »

Финансистът изказа своето мнение относно изборът на новият управител на БНБ Димитър Радев и причините за фалита на Корпоративна търговска банка. Костов отбеляза, че новият гуверньор е специалист от много висока класа, но изрази опасенията си, че допуска много голям риск като оставя екипът на Иван Искров на работа. Според него при евентуално дело може да се наложи всички тези … Виж още »

Председателят на парламентарната комисия за КТБ гостува в сутрешният блок на БТВ, за да коментира докладът, който беше публикуван относно ситуацията с КТБ. Десислава Атанасов посочи, че според получените данни и факти, е нямало вариант при който банката да бъде спасена. Тя посочи, че по този начин комисията е оборила твърдението на управителят на БНБ в оставка Иван Искров, че … Виж още »

Главният прокурор на България обеща в ефира на БТВ, че собственикът на фалиралата КТБ ще бъде изправен пред съдът и срещу него ще му бъдат повдигнати няколко обвинения за източване и умишлено банкрутиране на дружеството. Сотир Цацаров заяви още, че няма да има нито едно скрито име и истината ще бъде показана такава, каквато е! Той добави още, че уважава … Виж още »

Според главният прокурор на България собственикът на фалиралата Корпоративна търговска банка може да бъде съден задочно. Преди да се случи това обаче, той подчерта, че до края на месеца ще бъде възложено изготвянето на експертиза, в която ще участват и международни експерти. Тя трябва да покаже по  какъв начин е работила КТБ. Сотир Цацаров посочи, че не е запознат с … Виж още »

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова за пореден път гостува в сутрешният блок на БТВ, за да коментира ситуацията с КТБ и оставката на гуверньорът на БНБ Иван Искров, който за пореден път излъга, че ще освободи поста преди да е изтекъл мандатът му. Депутатката от ГЕРБ сподели, че зависимостите в Националната банка могат да ни струват много скъпо и … Виж още »

Според журналистическо разследване на вестник „Монитор“ бившият служебен министър на вътрешните работи и настоящ шеф на военното разузнаване Йордан Бакалов е опъвал чадър върху приближените до банкерът Цветан Василев полицаи. Сред доверените лица на собственикът на КТБ се спрягат имената на Цветлин Йовчев шеф на антитерора в ГДБОП Цоновски, дясната му ръка Монов, шефът на Инспектората на МВР Николай Гешев … Виж още »