Categories
Без категория

Архив на етикетите: КТБ фалит

Начало » Архив на етикетите: КТБ фалит

Това заяви изпълнителният директор на Българската агенция за кредитен рейтинг Христо Михайловски в ефира на БНТ. Той обясни, че законът в момента е променен по такъв начин, че първо Фондът за гарантираните вземания да си върне парите, след което всички останали кредитори. Финансовият експерт посочи, че като най-голям кредитор с 3,6 милиарда лева, първо фондът трябва да бъде обезпечен, а … Виж още »

Преди броени минути беше публикуван списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка в Търговският регистър. В него присъстват изключително любопитни имена. Както се и очакваше най-големият кредитор на фалиралата банка е Фондът за гарантираните влогове, който е изплатил 3 647 600 хил. лева на 109 230 вложители в периода от 4 декември 2014 г. до 17 ч. на 17 август … Виж още »

В днешният си брой вестник Телеграф информира своите читатели, че средно по 24 души на ден си теглят парите от фалиралата банка КТБ. Тяхната информация се позовава на ежедневната справка на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, който изплаща гарантираните депозити до 196 000 лева. От отчета, който е публикуван ясно се вижда, че само за изминалата седмица са … Виж още »

В днешния си брой вестник „Монитор“ информира, че година след затварянето си, КТБ е започнала да събира парите от клоновете си в страната. Това е станало ясно след седмичният доклад, който е бил представен от синдиците Росен Ангелчев и Лазар Илиев, които следят какво се случва в трезора на банката. От доклада става ясно, че миналата седмица е била издадена … Виж още »

Председателят на парламентарната комисия за КТБ гостува в сутрешният блок на БТВ, за да коментира докладът, който беше публикуван относно ситуацията с КТБ. Десислава Атанасов посочи, че според получените данни и факти, е нямало вариант при който банката да бъде спасена. Тя посочи, че по този начин комисията е оборила твърдението на управителят на БНБ в оставка Иван Искров, че … Виж още »

Председателят на временната комисия за КТБ към парламента гостува в сутрешният блок на БНТ и разкри, че съвсем скоро ще бъдат обявени имената на хората, които са имали преференциални депозити в банката на Цветан Василев. Атанасова посочи, че ще бъде изкаран списък с лица, които са имали преференциални депозити за 2 години назад от фалирането на КТБ. Депутатката от ГЕРБ … Виж още »