Categories
Без категория

Архив на етикетите: Борисов

Начало » Архив на етикетите: Борисов

Преди броени минути приключи заседанието на Министерски съвет. На него бяха направени няколко интересни промени относно Наредбата за работното време, почивките и отпуските. Работодателите вече нямат задължението да изготвят и утвърждават график за ползване на годишният работен отпуск. Единственото им задължение е да уведомяват работниците си за размерът на отпуската, който ще могат да използват през настоящата година, вкл. отложен … Виж още »

Преди броени минути приключи срещата между лидерът на Патриотичният фронт Валери Симеонов и премиерът на България Бойко Борисов. След нейният край стана ясно, че патриотите ще подкрепят реформата, но посочиха, че искат да бъде свикана лидерска среща между всички парламентарно представени партии. Борисов и Симеонов са се обединили около позицията, че няма смисъл да се влиза в заседателна зала, ако … Виж още »

По обяд премиерът на България ще лети за Свободната държава Бавария във Федерална република Германия. Официалното посещение на Бойко Борисов е свързано с укрепването на връзките между двете страни. Лидерът на ГЕРБ ще бъде придружен от своите вицепремиери Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Освен тях в българската делегация ще бъде включена и Лиляна Павлова, която е министър на регионалната политика … Виж още »

Лидерът на ДПС заяви на официална пресконференция, че реформаторите са се взели много на сериозно, предвид факта, че са успели да спечелят едва 8 % от вота на гражданите на последните избори. Той посочи, че само поради този факт не бива да дават оценки и да се опитват да налагат своето мнение по горещи въпроси свързани с политиката в страната. … Виж още »

Премиерът на България заяви пред руските медии агенция ТАССи телевизия Россия 24, че в страната ни ще се раздават високи пенсии, когато бъде отбелязан икономически ръст от 7-8 процента. Бойко Борисов взе участие в програмата „Формулата на властта”, в която беше поканен да коментира ситуацията в България и финансовата криза в Гърция. По въпроса с южните ни съседи, министър-председателят на … Виж още »

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание ген. Атанас Атанасов гостува в сутрешният блок на ТВ7. Той беше поканен да коментира събитията, които се случиха в страната през изминалата вече седмица. Депутатът от Реформаторския блок посочи, че най-вероятно някой е подвел премиерът Борисов с грешна информация относно подслушването на адвокатите. Атанасов посочи, че Закона ясно … Виж още »

Премиерът на България заяви от парламентарната трибуна, че банкова криза няма и единственият проблем в системата е избирането на нов гуверньор на БНБ. Борисов посочи, че темата в Народното събрание винаги е била „Дайте пари“, а не се взима предвид, че кабинета се старае да бъде дисциплиниран във финансово отношение и избягва излишните харчове, които биха могли много лесно да … Виж още »

Това заяви премиерът на България, който твърди, че е получил уверението на Брюксел, че всички българи, които разполагат с вложения в гръцките банки ще имат достъп до парите си, ако южната ни съседка обяви фалит. Борисов разкри, че е получил поздравления от страна на европейските си колеги относно позицията му за Гърция. Министър-председателят призова правителството в Гърция да вземе необходимите … Виж още »

Министър-председателят говори пред софийска агенция и заяви, че като се върне назад във времето и погледне върху това, което е направено днес, то той не е допуснал грешка, че е съставил правителство. Борисов изрази благодарността си на партиите, които са подкрепили вторият кабинет на ГЕРБ и добави, че от партийна гледна точка не е било изгодно за тях да направят … Виж още »

След края на срещата с виетнамският министър-председател Нгуен Тан Зунг, Борисов сподели, че стокообменът между двете страни трябва да бъде значително подобрен. Българският премиер посочи, че е поставил задача на своите министри да се погрижат за това, защото предвид посещенията във Виетнам, 100 милиона лева за стокообмен не са задоволителна цифра. При посещението на виетнамският премиер беше подписано споразумение в … Виж още »