Categories
Без категория

Арестуваха български хакер, който е обрал Бил Гейтс!

Филипински власти арестуваха най-известният български хакер.

Константин Кавръков е един от най-известните български хакери в световен мащаб. Той на няколко пъти е бил задържан от полицията за кибер кражби и теглене на пари от сметките на знаменити богаташи. Дори самият Бил Гейтс се е опарил от уменията на нашият компютърен гений. За последно Кавръков е бил заловен от американските власти през декември миналата година, когато е бил хванат в крачка да използва една от многото фалшиви кредитни карти, с които е разполагал. Тя е била на името на собственика на Майкрософт!

Преди няколко дни пък филипинските власти са задържали българският хакер и в него са намерили няколко кредитни карти, машинни квитанции, мобилни телефони и близо 80 хиляди филипински песо, които се равняват на 1700 долара.

Интересното в случая е, че българинът е трябвало да излежава присъда в Парагвай. През 2011 година Кавръков е хванат в южноамериканската държава с над 90 000 долара, след което е бил осъден на няколко години, но не известно как е успял да се измъкне от решетките. Константин е наричан от правоохранителните служби като „Кралят на хакерите“.