Categories
Без категория

Антикорупционна акция затвори ГКПП Лесово

Изненадваща акция срещу митничарите на Лесово.

На изненадваща проверка бяха подложени днес две митничарски смени на ГКПП Лесово. Акцията се провежда от ДАНС и Върховна касационна прокуратура. Те са получили сигнал за взимане на подкуп от страна на митничарския отдел. От няколко седмици насам прокуратурата е работила по него и днес е събрала достатъчно данни, за да проведе акцията. Към този момент са прибрани повече от 100 жилища, където са търсени уличаващи доказателства. Това съобщи за медиите госпожа Малина Александрова, която е директор на отдела за „Връзки с обществеността“ към прокуратурата.

Тя добави още, че сигналът е изпратен от няколко лица, граждани на България, които в продължение на месеци са били изнудвани от митничарските екипи на ГКПП Лесово. Всъщност акцията е започнала още вчера, но прокуратурата информира медиите за действията си едва днес!

Акцията на ДАНС и прокуратурата предизвика огромни задръствания по ГКПП Лесово. Към този момент повече от 300 лекотоварни и тежкотоварни превозни средства чакат своят ред, за да преминат през пункта.

коментар(и)