Categories
Без категория

Английски вестник определи Григор Димитров за бъдещия номер 2 в Световния тенис

Григор Димитров е бъдещия номер 2 според Гардиън.

Популярното вестникарско издание на Острова „Гардиън“ обяви родния тенисист за бъдещия номер 2 в Световната ранглиста.

Поводът за поредното признание по адрес на Григор Димитров стана след невероятния финал между две от големите надежди на тениса Кей Нишикори и Милан Раонич в Ню Йорк, които прекъснаха доминацията на четворката Надал, Федерер, Джокович и Мъри, която през последните 10 години властваше на тенис корта.

За първи път нито един от изброените състезатели не попадна на финала на турнир от големия шлем! Това само по себе си показва, че ни предстои „разместване на върховете“ и навлизане на младата вълна тенисисти, сред които е и наш Гришо. Гардиън определиха за бъдещата петица на Световния тенис. Тя е в следния ред: Марин Чилич, Григор Димитров, Милан Раонич, Кей Нишикори и Ернестс Гулбис.

Ето какво предричат англичаните за най-добрия български тенисист:

„Той е пушка, която се очаква да гръмне във всеки един момент. През последната една година Григор Димитров бележи сериозен прогрес в своето развитие. Той е едва втория тенисист роден след 1990 година спечелил турнир от ATP 500. Достигна до полуфинал на Уимбълдън и безспорният му талант неминуемо ще го отведе до титла от големия шлем в най-скоро време!“

Остави твоят коментар

коментар(и)