Categories
Без категория

Ангела Меркел: Има шанс Великобритания да се махне от ЕС

Меркел е по-скоро ЗА напускането на Великобритания, отколкото ЗА нарушването на принципите на ЕС!

Канцлерът на Германия сподели, че би подкрепила решението на Великобритания да се махне от Европейския съюз, отколкото да разреши уронването на неговия имидж. Един от основните принципи на ЕС е хората в него да могат да преминават свободно границите на всяка една държава, която е членка на съюза. Наскоро Великобритания сериозно наруши този принцип и се обяви за намаляване на броя на работещите имигранти.

Британският премиер Дейвид Камерън сподели, че по този въпрос се подготвя референдум, който ще бъде проведен през 2017 година. Великобритания обаче, не смята да напуска Европейския съюз, а просто иска да внесе промяна в своите отношения с останалите държави свързана с емигрантите, които пристигат от тях, за да работят в островната държава.

По този повод Ангела Меркел сподели, че възможността Великобритания да напусне Европейския съюз е по-благоприятна, отколкото да бъдат нарушени неговите принципи за свободно движение. Очаква се преди коледните празници Дейвид Камерън да даде специална пресконференция по въпроса, на която да изясни позицията на Великобритания.

коментар(и)