Categories
Без категория

Алекс Сърчаджиева готова да прости на баща си – gp-gallery.com

След като години наред е твърдяла, че баща й за нея не съществува, Алекс Сърчаджиева май е на път най-после да се помири с човека, който й е дал живот, пише столичен всекидневник. Младата актриса сънувала майка си Пепа Николова и заради този сън била готова да прости на Йосиф Сърчаджиев, че никога не е бил неин истински татко.
По странно стечение на обстоятелствата тази година голямата актриса Пепа Николова има две кръгли годишнини. Навършват се 60 години от рождението й и 10 от нейната смърт. Както повечето дъщери, Алекс често сънувала починалата си майка. Но с наближаването на тези годишнини сънищата й зачестили, твърдят хора от театралните среди, пред които тя споделяла преживяванията си. В едно от явяванията си нейната майка й казала, че е време да се помири с баща си.

„Саше, мамо, каквото било, било е. Дай прошка – и заради мен, и заради теб. Без него нямаше да те има на този свят“, казала Пепа Николова в съня на дъщеря си. Това оставило дълбока следа в съзнанието на младата актриса. Тя вече доста време работи в Сатиричния театър, където на щат е била и майка й, преди да почине. Там постановки има и баща й, с когото никога не са били в добри отношения и не си говорят от 13 години. Те обаче често се засичали и по стар навик се правели, че не се познават, като дори не се поглеждали. Колеги на актрисата твърдят, че всяка подобна среща разстройвала и нея, и Йосиф, който вече е възрастен, болен и често се поддава на емоциите. Той неведнъж е заявявал в прав текст, че няма дъщеря на име Александра, но за всички е ясно, че това са само думи. Личало, че нито на него му е все едно, че с Алекс на практика не се познават, нито на самата нея й е лесно да преживее тези ледени отношения. Допълнително масло в огъня наливала и малката дъщеря на Александра – София. 5-годишното момиченце все по-често питало майка си за своя дядо и искало да се запознае с него. Самият Йосиф също не бил безразличен към детето, което бил виждал само по телевизията и във вестниците. Той давал мило и драго да се запознаят, но от гордост не го признавал.

Според колеги на Алекс е въпрос на време баща и дъщеря да стопят ледовете помежду си, пък макар и само в името на момиченцето. „Те все пак са една кръв. Веднъж ако се сдобрят, и двамата ще са по-щастливи“, убедени са в театъра. В арт съсловието смятат, че причината за взривените отношения е настоящата съпруга на Йосиф Сърчаджиев – режисьорът документалист Райна Томова. Тя забранявала на мъжа си да контактува и с Пепа Николова, и с биологичната си дъщеря. Според запознати причината е изцяло користна – Райна има 2 деца от Йоско – дъщеря Ани и син Пролетсин, и се опасявала, че един ден Алекс ще претендира за част от наследството на Сърчаджиев.