Categories
Без категория

Активисти на ДПС от „черния списък“ на Турция са били притискани и плашени с компромати да отидат при Местан – gp-gallery.com

Списъкът от 136 имена е съставен от хората на Лютви Местан и срещу тях е оказван натиск да преминат към новата партия, потвърди Илхан Андай, главен редактор на сайта 24rodopi.com. Според него, това са активисти на ДПС и имат сериозно влияние сред хората по места.

Към тези хора е отправено ясно и категорично предупреждение от изселнически лидери, че ако не преминат към Местан, ще им бъде забранено да влизат в Турция и ще им бъдат извадени компромати.

Журналистът посочи, че има факти, които досега не са споменавани за тези хора. Например, един от тях е бил хванат на българо-турската граница с над 100 кг телешко месо в багажника на колата си, друг е бил сниман при посещение на публичен дом в европейска страна.

„Трябва да се говори по това, защото нещата могат да излязат от контрол,”, смята журналистът. Според него, Лютви Местан няма достатъчно авторитет сред хората по места и това може да го остави извън политическата игра при едни избори.