Categories
Без категория

АБВ: Ще подкрепим ГЕРБ

АБВ ще подкрепи ГЕРБ за решаването на важни проблеми за страната.

Един от лидерите на новото политическо движение Ивайло Калфин сподели, че АБВ няма да участва в коалиция с ГЕРБ, но това не означава, че няма да подкрепи някои от политиките, които ще изповядва бъдещето правителство. Той добави още, че ситуацията към момента предразполага за широка коалиция, в която участие да вземе дори социалистическата партия.

Калфин отново повтори, че АБВ няма да участва в дясноцентристки кабинет, но ще вземе страна относно решаването на твърде важни въпроси за държавата. Колкото до преговорите, които се състояха между двете партии днес, той ги определи като конструктивни и ползотворни. На тях са обсъждани много важни за страната въпроси, като: ситуацията с КТБ и вариантите, които могат да се използват за нейното решаване; блокираните европейски средства и други реформи, които трябва да подобрят социалното положение на хората.

Малко по-късно през деня трябва да бъде проведена срещата между ГЕРБ и Патриотичния фронт. Все по-сигурна изглежда коалицията между тях и Реформаторския блок, с които вече беше проведен втория кръг от преговори.

Остави твоят коментар

коментар(и)